Erilaisten elämänvaiheiden läpi...


"Seikka Design syntyi halusta elää mielekästä elämää. 
Se syntyi myös pakosta. 
Tuli aika, jolloin oli pakko pysähtyä."


Olemme rovaniemeläinen pariskunta, Leena ja Petri Törmänen. Olemme eläneet eri puolilla Suomea elämänvaiheitamme: lasten syntymästä alan vaihtoon, uudelleen opiskelusta yrityksen perustamiseen, arkuudesta rohkeuteen. 

Edellisen yrityksen, Keramiikkapaja Seikan, pyörittämisen keskellä Leenan odottamaton sairaus pysäytti meidät. Jouduimme luopumaan monista rakkaista asioista, myös keramiikkapajastamme.

Alkushokin, lamaannuksen ja selviytymisen keskellä kadonnut elämänilo ja mielekkyys piti löytää uudelleen. Tehdä valintoja, jotka auttoivat eteenpäin ja samalla kieltäydyttävä voimavaroja kuluttavista asioista. Täytyi oppia tuntemaan itseään syvemmin ja opetella olemaan terveellä tavalla itsekäs.

Tämän prosessin aikana syntyi ajatuksia, runoja, lauluja, valokuvia ja maalauksia, jotka ovat auttaneet meitä jatkamaan eteenpäin. Koimme myös, että Jumala tuli lähelle ja auttoi meitä löytämään heikkouksistamme vahvuuksia. Hän ei vapauttanut meitä vaikeuksistamme, mutta on vahvana toivona epätäydellisen elämän keskellä. Prosessi jatkuu...

Haluamme innostaa ihmisiä elämään rohkeasti seikkaillen, ihmetellen ja itsensäkin yllättäen. Seikka Design yritystä pyörittää pääosiltaan nyt Petri. Leena osallistuu uusien lintujen ja tekstien suunnitteluun sekä hoitaa yrityksen näkyvyyttä somessa. Petrin työnkuvaan kuuluu myös graafinen suunnittelu.

Tärkeät ja kantavat ajatukset ansaitsevat huomiomme - toistuvasti.


...huumoria unohtamatta!


Huumori ja ilo on kulkenut mukanamme aina. Vaikka välillä hymy on hyytynyt, se on puskenut itsensä väkisin takaisin.Tilannekomiikka ja itselleen nauramisen taito on tuonut iloisia hetkiä myös synkkien hetkien keskelle.

Suru on tosikko ja lähtee

Leena valottaa enemmän omaa elämäänsä runokirjassaan: Suru on tosikko ja lähtee. Tällä hetkellä kirjaa saa verkkokaupasta tai Facebookista Suru on tosikko ja lähtee- sivun kautta. Kirjan kuvituksena on Leenan akryylimaalauksia.


Petri on tarkkaillut maailmaa ja kanssakulkijoita painamalla mieleen heidän ominaispiirteitään. Tästä syntyi Suomen Luonnelinnut jo edellisen yrityksen aikana. Keraamiset luonnelintuhahmot seikkailivat silloisten jälleenmyyjiemme kautta ympäri Suomea. Nyt luonnelinnut ovat jalostuneet piirroshahmoiksi, jotka seikkailevat erilaisissa tuotteissa.

Uusin hahmo yrityksessämme on Hittu-kissa. Kissa ärsyyntyy arjen pienistä vastoinkäymisistä. Hittu esiintyy erilaisissa painotuotteissa ja pehmoeläimenä, jota Leena kuvaa eri ympäristöissä. 

Iloisia ja toivon täyteisiä hetkiä sinulle! Toivottavasti törmätään jossain.

Leena ja Petri