Erilaisten elämänvaiheiden läpi...

"Seikka Design syntyi halusta elää mielekästä elämää. Se syntyi myös pakosta. Tuli aika, jolloin oli pakko pysähtyä."

Olemme rovaniemeläinen pariskunta, Leena ja Petri Törmänen. Olemme eläneet eri puolilla Suomea elämänvaiheitamme: lasten syntymästä alan vaihtoon, uudelleen opiskelusta yrityksen perustamiseen, yrityksen lopettamiseen ja toisen aloittamiseen, arkuudesta rohkeuteen. 

Edellisen yrityksen, Keramiikkapaja Seikan, pyörittämisen keskellä Leenan odottamaton sairaus pysäytti meidät. Jouduimme luopumaan monista rakkaista asioista, myös keramiikkapajastamme.

Alkushokin, lamaannuksen ja selviytymisen keskellä kadonnut elämänilo ja mielekkyys piti löytää uudelleen. Tehdä valintoja, jotka auttoivat eteenpäin ja samalla kieltäydyttävä voimavaroja kuluttavista asioista. Täytyi oppia tuntemaan itseään syvemmin ja opetella olemaan terveellä tavalla itsekäs.

Tämän prosessin aikana syntyi ajatuksia, runoja, lauluja, valokuvia ja maalauksia, jotka ovat auttaneet meitä jatkamaan eteenpäin. Koimme myös, että Jumala tuli lähelle ja auttoi meitä löytämään heikkouksistamme vahvuuksia. Hän ei vapauttanut meitä vaikeuksistamme, mutta on vahvana toivona epätäydellisen elämän keskellä. Prosessi jatkuu...

Haluamme innostaa ihmisiä elämään rohkeasti seikkaillen, ihmetellen ja itsensäkin yllättäen. Seikka Design yritystä pyörittää pääosin nyt Petri. Leena osallistuu uusien luonnelintujen ja tekstien suunnitteluun sekä hoitaa yrityksen näkyvyyttä somessa. 


...huumoria unohtamatta!

Huumori ja ilo on kulkenut mukanamme aina. Vaikka välillä hymy on hyytynyt, se on puskenut itsensä väkisin takaisin. Tilannekomiikka ja itselleen nauramisen taito on tuonut iloisia hetkiä myös synkkien hetkien keskelle.

Leena valottaa enemmän omaa elämäänsä runokirjassaan: Suru on tosikko ja lähtee. Tällä hetkellä kirjaa saa verkkokaupasta tai Facebookista Suru on tosikko ja lähtee- sivun kautta. Kirjan kuvituksena on Leenan akryylimaalauksia.


Petri on tarkkaillut maailmaa ja kanssakulkijoita painamalla mieleen heidän ominaispiirteitään. Tästä syntyi Suomen Luonnelinnut jo edellisen yrityksen aikana. Keraamiset luonnelintuhahmot seikkailivat silloisten jälleenmyyjiemme kautta ympäri Suomea. 

1.3.2022 Luonnelinnut ilmestyi kirjana Tammen kustantamana. Teosta löytyy myös ääni- ja e-kirjana.

Uusin hahmo yrityksessämme on Toivo-kettu. Leenan huovuttama pehmoinen eläin välittää toivoa. Settiin kuuluu huovutettu kettu ja runo-postikortti.

Iloisia ja toivon täyteisiä hetkiä sinulle!

T. Leena ja Petri